Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-03@05:49:40 GMT

نگرش قرآن به رستگاری در رمضان‌المبارک

تاریخ انتشار: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۰۸۰۱۲

نگرش قرآن به رستگاری در رمضان‌المبارک

به گزارش ایکنا از آذربایجان‌شرقی، رمضان؛ یعنى، انسان خود را میان طاعت الهى قرار می‌دهد تا نفس او نرم و آماده بندگى شود. معناى «رمضان» در روایات؛ در بسیارى از احادیث اهل بیت(ع) از گفتن کلمه «رمضان» به تنهایى نهى شده و سفارش شده است که آن‌ را «ماه رمضان» نام گذارند؛ زیرا «رمضان» یکى از اسماى الهى است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اشیا، زمان‌ها و مکان‌ها نیز دارای حقیقت و باطن می‌باشند. یکی از آن زمان‌ها، ماه مبارک رمضان است. در فرهنگ اسلامی ماه رمضان یکی از مهم ترین و محترم ترین ماه‌های سال است؛ ماهی که نزد مسلمانان به ماه عبادت و طهارت معروف بوده و آن را به تعبیر پیامبر(ص) ماه خدا می نامند.
هدف از ارسال رسول این است که انسان رستگار شود
حجت‌الاسلام قهرمان احمدی، امام جمعه هریس در گفت‌‌وگو با ایکنا اظهار کرد: هدف از ارسال رسول و کتب آسمانی این است که انسان رستگار شود و به مقصد برسد و ماه مبارک رمضان فرصت بسیار مغتنمی برای خودسازی و تزکیه نفس است.
وی از راه موفقیت رستگاری گفت و ادامه داد: یکی از راه موفقیت و رستگاری خداوند بندگی خداوند است و ایمان و عمل صالح از شروط رستگاری قلمداد می شود.
امام جمعه هریس ضمن بازگو نمودن فلسفه ماه رمضان یادآور شد: فلسفه ماه رمضان رسیدن انسان به تقوا است.
وی با اشار به فرموده پیغمبر(ص) افزود: پیامبراکرم(ص) می‌فرمایند: رمضان ماه خداست و آن ماهی است که خداوند در آن حسنات را می‌افزاید و گناهان را محو می‌سازد. آن ماه برکت است و ماه انابه و توبه و مغفرت است. ماهی است که بر آتش قفل زده‌اند و رستگاری در بهشت است. پس در آن از هر حرامی دوری کنید و بر تلاوت قرآن مداومت ورزید. حوائجتان را در آن درخواست نمایید و به یاد پروردگارتان اشتغال یابید. ماه رمضان همچون سایر ماه‌ها برایتان نباشد که برای آن در پیشگاه حضرت حق حرمت و فضلی است.
حجت‌الاسلام احمدی تاکید کرد: مؤمن روزه‌دار، دو وقت خوشحالی وجود دارد که لحظه افطار و عید فطر است و رستگاری و رضایت الهی نتیجه اخروی روزه در ماه مبارک رمضان و انجام تکلیف الهی است.
تمرین یک ماهه رمضان تمرینی مفید و نیکو است
حجت‌السلام حسن مرسلی، امام جمعه مهربان در گفت‌وگو با ایکنا اظهار کرد: این تمرین یک ماهه رمضان در کفّ نفس و خودداری از درخواست نفسانی، تمرینی مفید و نیکو است برای تقویت اراده و خویشتن داری در باقی سال؛ چون انسانی که یک ماه به دستور الهی در مقابل خواست حلال نفس خویش مقاومت کرده و فقط به خاطر رضای خداوند از نیازهای طبیعی خود مانند خوردن و آشامیدن اجتناب نموده است، این قدرت را خواهد داشت تا در یازده ماه دیگر سال در مقابل وسواس شیطانی و درخواست‌های نفسانی نفس اماره خویش مقاومت نموده و اهل تقوا و رستگاری شود.
وی افزود: تذکرهایی بر سر راه ما قرار دارد تا رستگار شویم و یکی از این تذکرها، ماه مبارک رمضان است.
حجت‌الاسلام مرسلی ضمن بازگو نمودن نتیجه اخروی روزه اظهار کرد: رستگاری و رضایت الهی مهم ترین نتیجه اخروی روزه در ماه مبارک رمضان است.
وی  ادامه داد: مسلمانان باید خود را دراین ماه برای رضای خدا خالص کنند تا رستگار شوند و خداوند انسان‌ها را در ماه رمضان به میهمانی خودش دعوت نموده است و برای ما طهارت روحی می خواهد.
امام جمعه مهربان از باز بودن درهای رحمت خداوند در ماه رمضان بر روی بندگان گفت و یادآور شد: خداوند در این ماه درهای رحمت را بر روی بندگان باز می‌کند و بندگان نباید این فرصت را از دست بدهند، چراکه این ماه زود می گذرد و بنده صالح کسی است که نهایت استفاده از این ماه را بکند.
وی با اشاره به فرموده امام جعفرصادق(ع) افزود: امام جعفرصادق(ع) می فر مایند: آدم دين‏دار چون مى‌انديشد، آرامش بر جان او حاكم است. چون خضوع مى ‏كند متواضع است. چون قناعت مى‌كند، بى‏ نياز است. به آنچه داده شده خشنود است. چون تنهايى را برگزيده از دوستان بى ‏نياز است. چون هوا و هوس را رها كرده آزاد است. چون دنيا را فرو گذارده از بدى‌ها و گزندهاى آن در امان است. چون حسادت را دور افكنده محبتش آشكار است. مردم را نمى ‏ترساند پس از آنان نمى‌هراسد و به آنان تجاوز نمى ‏كند پس از گزندشان در امان است. به هيچ چيز دل نمى ‏بندد پس به رستگارى و كمال فضيلت دست مى‏ يابد و عافيت را به ديده بصيرت مى ‏نگرد پس كارش به پشيمانى نمى ‏كِشد.
حجت‌الاسلام مرسلی رستگاری را نتیجه خوب زیستن دانست و تاکید کرد: سعادت موعود و رستگاری که هدف آفرینش انسان و ارسال هادی به سوی او است، نتیجه‌ خوب دانستن، خوب زیستن و خوب عمل کردن او در راه رسیدن به آن هدف است و از آن‌جا که این هدف بسی ارزش‌مند است، خیلی‌ها سختی‌های راه را به جان می‌خرند و به امید وصول از تحمل آن‌ها نیز لذت می‌برند و نیز سراسر زندگی و عمر از این‌که در راه هدف طی می‌شود، برای‌شان گوارا و لذیذ است که این خود نوعی سعادت است و رستگاری، هر‌چند نه به اندازه آن سعادت که رسیدن به هدف در پی دارد.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن خبرگزاری بین المللی قرآن معارف قرآن رمضان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۰۸۰۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زیبایی نقاشی خداوند در طبیعت زیرکوه

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی، مناظری که طبیعت زیرکوه با لاله ها خلق کرده است از بی نظیرترین مناظر بهاری است.


دیگر خبرها

  • ویژه برنامه‌های شهادت امام جعفر صادق (ع) از شبکه قرآن
  • برگزاری مراسم سالگرد شهادت امام صادق (ع) در ۱۶۲ بقعه متبرکه گیلان
  • امام جمعه اصفهان: گفتمان قرآنی باید در خانواده‌ها ایجاد شود
  • آثار شهید مطهری عقل را تسلیم و دل را راضی می‌کند
  • امام صادق(ع) و عبور از دوگانه‌های باطل
  • وضعیت مبلغان کشور در ماه رمضان از زبان مدیرکل تبلیغ عمومی/ استقبال بی‌نظیر «تبلیغ اولی‌ها»
  • احزاب ویژگی‌های حزب‌الله را از آیات و روایات استخراج و به‌ کار بندند
  • خواننده تیتراژ «رستگاری» کنسرت می‌دهد/ انتشار چند تک آهنگ عاشقانه
  • خلاقیت معلم مراغه‌ای در ایجاد نگرش مصرف بهینه آب
  • زیبایی نقاشی خداوند در طبیعت زیرکوه